Святкування Великодня за Океаном

08.04.2018 р.


Родина Пауеллів завжди відзначалася своєю гостинністю. Великдень 2018 року не став винятком. 8 квітня вісім українських студентів, що навчаються у Південно-Східному університеті за програмою «подвійний диплом» (четверо з яких вже успішно закінчили навчання у ВДПУ) було запрошено на святкову вечерю, щоб розділити радість Воскресіння Христового та поласувати українськими смаколиками, власноручно приготувані Професором Девідом Пауеллом. Серед традиційних страв усі запрошені мали змогу скуштувати борщ, вареники, олів’є, неймовірні шоколадні десерти та, звичайно ж, паску.

Великодня вечеря розпочалася із биття крашанок, які були розфарбовані у традиційні для України жовто-блакитні кольори.

Всі гості гарно провели час, поласували українськими стравами та понесли додому Американські пасхальні кошики з смаколиками й баночку з борщем. Вони висловлюють щиру вдячність Професору Девіду Пауеллу та його дружині Су-Енн за гостинність, прекрасну можливість по-домашньому долучитися до святкування Великодня та відчути родинне тепло далеко від дому.


Святкове меню від д-ра Пауелла для гурманів

This is the Easter basket to welcome our guests. (They will get American candy baskets too).

Paska, hrutka, beet relish, molded butter, salt, ham, sausage, colored eggs, a wooden pysanki egg,flowers, uzvar, and pepper vodka.

Borscht (meat and vegan), sashlik (meat and vegan), vareniki with roast pork, sauerkraut and cream cheese (meat and meatless as well as dairy free and vegan), olivie (meat and meatless as well as vegan), and cucumber-tomato salad (vegan).

By the way, uzvar is FABULOUS with a big splash of pepper vodka.

Dessert was a hazelnut torte and vegan chocolate cake. Maryna also made vegan Paska muffins.


переглядів: 1